Hoe kan mijn website hoger in Google komen? 5 tips!

Aangezien bijna al het zoekverkeer via de zoekmachine Google loopt, is het van belang om te zorgen dat jouw website of webshop hoog in Google weergegeven wordt. Dit wordt ook wel zoekmachineoptimalisatie ofwel SEO (Search Engine Optimization) genoemd.

Maar weinig mensen die gebruik maken van Google, zullen verder kijken dan de eerste pagina (ga maar eens na bij jezelf). Daarom geeft WebZuid 5 SEO-tips om hoger in Google te komen. Deze SEO-tips kunnen leiden tot meer bezoekers en dus ook meer klanten!


Tip #1: Vind de beste zoekwoorden

Belangrijk is om eerst helder te krijgen op wat voor zoekwoorden de website of webshop gevonden moet worden. Als de website gevonden wordt op niet-relevante zoekwoorden, dan zal je website alsnog weinig bezoekers krijgen. Het is dus van belang om de juiste zoekwoorden te bepalen en er voor te zorgen dat de website hier dan ook gevonden zal worden.

WebZuid wil bijvoorbeeld graag gevonden worden op ‘betaalbare website laten maken Limburg‘, ‘professionele website laten maken Limburg‘, ‘website laten maken Limburg‘ en ‘webdesign Limburg‘.

Ook is het slim om te onderzoeken waar je concurrenten op scoren in Google. Als bepaalde zoekwoorden werken voor je concurrenten, zullen deze wellicht ook voor jouw website relevant zijn.

Een handige tool (van Google) is de Keyword Planner van Google. Hiermee is onder andere op te zoeken hoeveel keer er op een bepaald zoekwoord gezocht wordt. Op basis hiervan kun je betere zoekwoorden formuleren.

Tip #2: Optimaliseer je website

De teksten, titels en afbeeldingen op je website dienen ook geoptimaliseerd te zijn. Met andere woorden: maak je website SEO-vriendelijk. Google zal je website aantrekkelijker vinden en dus hoger plaatsen. Waardoor je weer meer bezoekers kunt krijgen.

Het is relatief eenvoudig om je webpagina’s al een stuk interessanter te maken voor Google. Kijk maar eens naar de volgende tips.

  1. Geef je pagina’s een titel, en het liefste een waarin je zoekwoorden in terugkomen. Deze titel komt terug op het tabblad, helemaal bovenaan in je scherm. Bij WebZuid is dit: ‘Betaalbare, professionele website of webshop laten maken in Limburg?
  2. Laat je zoekwoorden regelmatig terugkomen in de teksten op je website. Pas wel op voor een overkill aan zoekwoorden. Google merkt dit en zal je website lager ranken.
  3. Optimaliseer je koppen en subkoppen van teksten. Voorzie je teksten van een duidelijke titel en maak een onderverdeling met subkopjes. Zo zal de tekst leesbaarder worden gemaakt.
  4. Indien je afbeeldingen gebruikt, ken deze dan ook een titel en een alt-attribuut toe. Middels een titel en een attribuut maak je Google duidelijk waar de afbeelding over gaat, en kan Google dit dus beter plaatsen.

Tip #3: Maak een XML Sitemap

Met een XML Sitemap vertel je Google de structuur van je website. Hierin staat informatie over de pagina’s, video’s, afbeeldingen en andere informatie over je website. De zoekmachine kan je website zo sneller begrijpen en dus indexeren. Meer informatie over sitemaps kun je hier vinden.

Tip #4: Doe aan linkbuilding

Linkbuilding is het verkrijgen van relevante links op andere sites, die naar de eigen website verwijzen. Een essentieel woord in deze zin is relevante.
Als er op andere websites verwezen wordt naar jouw website, dan ziet Google jouw website als een belangrijke website. Immers, andere auteurs verwijzen naar jouw website. Zie het als een soort stem: hoe meer stemmen (links), hoe belangrijker men jouw (je website) vindt.

Het is niet de bedoeling om op willekeurige sites jouw link te plaatsen (of vragen of deze geplaatst kan worden). Google zal de inhoud van de websites met elkaar vergelijken en zo bepalen of deze relevant voor elkaar zijn. Een website over fitness en gezondheid zal weinig te maken hebben met een website over de gasboringen in Groningen, en zal het gewenste effect dus uitblijven.

Tip #5: Snelheid en veiligheid

Een snelle website is essentieel voor een positieve klantervaring. Ga maar eens na bij jezelf hoe snel je wegklikt als je op een langzame website terecht komt. Een goede webhost is dus van uiterst belang. WebZuid biedt zeer goede hosting aan tegen extreem lage tarieven. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden! Een snelle website komt hoger in Google en zal dus vaker worden bezocht.

Daarnaast dient je website beveiligd te zijn. Dit is eenvoudig te zien door het slotje dat vóór het websiteadres staat. Dit slotje geeft aan dat de website beveiligd is met een SSL-certificaat. Indien dit niet het geval is staat hier meestal iets van ‘niet beveiligd’ of iets dergelijks. Een slotje geeft voor de potentiële klant het gevoel van veiligheid, waardoor de kans groter is dat je je doel sneller bereikt.

Er zijn nog veel meer factoren die van invloed kunnen zijn op de ranking in Google, maar als aan deze tips voldaan wordt, dan ben je als website-eigenaar al een heel eind op de goede weg. Succes!

Tip: lees ook ons artikel over hoe je SNEL hoger kunt komen in Google