10 tips voor een goede website

Wil jij een professionele website laten maken in Limburg? Dan ben je bij WebZuid aan het juiste adres. Wij leveren kwaliteit, zijn snel en laagdrempelig te bereiken en onze websites en webshops hebben zeer concurrerende prijzen.

Mensen oriënteren zich steeds beter vooraf op het internet, alvorens er tot een eventuele koop van een product wordt overgegaan. Daarom is een goedwerkende en professionele website belangrijk. Wanneer iemand op zoek is naar bijvoorbeeld een schilder, zal diegene sneller geneigd zijn om voor een schilder te kiezen mét een professionele en verzorgde website dan een schilder waarbij dit ontbreekt. Dan kun je nog zo een goede vakman zijn, zonder goede website wordt het verkrijgen van klanten toch echt een stuk lastiger. Daarom volgen hieronder 10 tips voor een goede website.

Tip #1: Responsive Design

Een responsive website houdt in dat de website zich automatisch aanpast aan allerlei verschillende schermen. Door de sterke opkomst van smartphones en tablets is het hebben van een responsive website dus ontzettend belangrijk. Ook checked Google of jouw website responsive is. Zo ja, dan zal je website hoger in Google komen. Meer tips  om hoger te scoren in Google.

Tip #2 Goede navigatie

Een eenvoudige en duidelijke navigatie op je website zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk de weg vinden op je website. Bezoekers blijven hierdoor langer op je website en de kans dat er interactie ontstaat, wordt zo groter. Maak een duidelijk en overzichtelijk menu zonder al te veel poespas.

Tip #3 Kruimelpad

Een kruimelpad hangt nauw samen met een goed menu. Een kruimelpad laat stappen zien die de bezoeker heeft afgelegd binnen de website. Ook vind Google het fijn dat je website gebruik maakt van een kruimelpad, want links naar een andere pagina zal Google meenemen in je ranking. Meer tips over hoger scoren in Google vind je hier.

Tip #4 Layout

Het is van belang dat de eerste indruk van je website goed is. Net zoals een ontmoeting met iemand face-to-face, zo wil je er ook voor zorgen dat je website direct goed overkomt. Het moeilijke is om de verleiding te weerstaan om allerlei leuke tools op je website te plaatsen. Zie ook Tip #8. In werkelijkheid heb je hier weinig tot niets aan. Een goede website staat voor eenvoud. Een potentiële consument zit waarschijnlijk niet te wachten op allerlei filmpjes, sliders en bewegende elementen.

Tip #5 Werk met afbeeldingen

Natuurlijk kan een filmpje je content ondersteunen, maar beperk het gebruik hiervan. Afbeeldingen zijn echter wel een goede manier om lappen tekst te vervangen (een beeld zegt immers toch meer dan 1000 woorden?). Staat er te veel tekst op je website, dan zullen potentiële consumenten afhaken en verder zoeken. Zoek daarom naar de juiste combinatie tussen een sterke, bondige tekst waarbij een afbeelding de tekst ondersteunt en aanvult.

Tip #6 Houd afbeeldingen klein

Meestal staat er wel een aantal afbeeldingen op een website. Omdat afbeeldingen redelijk veel gebruikt worden, heeft dit invloed op de snelheid van je website. Teveel en te grote afbeeldingen vertragen je website en jagen bezoekers weg. Iemand die aan het surfen is op het internet gaat immers geen 5 seconden wachten tot een pagina laadt.

Tip #7 Optimaliseer je website

Zorg dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit houdt in: maak je website zo aantrekkelijk mogelijk voor een zoekmachine, zodat de zoekmachine (bijv. Google) jouw website hoog plaatst. Het beste is om op de eerste zoekpagina terecht te komen. 90% van de internetgebruikers klikt al niet meer door naar een tweede zoekpagina. Tips om hoger in Google (maar ook andere zoekmachines) te komen, vind je hier.

Tip #8 Denk vanuit de doelgroep

Wat vaak vergeten wordt, is de doelgroep waarvoor de website gerealiseerd gaat worden. WIE gaat jouw website bezoeken, denk je? Denk hier goed over na. Vaak worden websites gemaakt op basis van smaak van de eindgebruiker. Natuurlijk wil je je eigen website zelf ook mooi vinden. Maar jouw bezoekers zijn de doelgroep. Verplaats je in de bezoekers en bedenk welke informatie zij graag willen vinden op jouw website en hoe de website eruit moet komen te zien.

Tip #9 Doorlinken

Gebruik links op je website die doorlinken naar bijvoorbeeld een andere pagina van je eigen website. Het gebruik van links wordt op prijs gesteld door zoekmachines en zo zul je dus beter scoren in bijvoorbeeld Google. Je zou bijvoorbeeld op je homepage een link kunnen zetten naar je contactgegevens of naar jouw webshop.

Tip #10 Link naar relevante content

Nu lijkt het misschien interessant om je website vol links te gooien, zodat je lekker hoog in Google komt. Zo werkt het dus niet. Ten eerste zullen je bezoekers door de bomen het bos niet meer zien, en ten tweede: zoekmachines weten dit en zullen je website juist niet hoog laten scoren. Wat je wel kan doen is een aantal links plaatsen die verwijzen naar relevante informatie. Dit wordt zeer op prijs gesteld door zoekmachines. Als je een blog schrijft over fitness en gezondheid, dan is een link naar bijvoorbeeld de gezondste recepten van 2018, relevante informatie.

Wil jij een voordelige website laten maken in Limburg? Bij WebZuid houden we te allen tijde rekening met de tips genoemd in dit artikel. Ook benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk dan eens ons aanbod diensten of neem contact met ons op.