Website laten maken: 9 tips!

In deze blog geven we je 9 tips als je een website wilt laten maken in Limburg, maar ook daarbuiten!

Tip #1: Keep it simple

Een website of webshop komt (meestal) het beste over als deze simpel wordt gehouden en eenvoudig is. De boodschap van een website blijft dan sneller hangen. Bij een website waar allerlei tierlantijntjes en te veel afleidende, misschien wel bewegende, elementen opstaan, raakt de bezoeker in de war, waarna hij de website zal verlaten. Eenvoud werkt altijd bij webdesign. Een helder en fris ontwerp maakt een website aantrekkelijker en stimuleert een bezoeker om door te klikken. De bedoeling is (in de meeste gevallen) dat deze bezoeker een klant wordt.

Wil jij ook een voordelige website laten maken in Limburg met een helder, fris en modern ontwerp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een duidelijke opzet, helder menu en persoonlijke service, ook ná oplevering van je website of webshop, zijn waar wij in uitblinken. Klein genoeg voor persoonlijke service, groot genoeg om jouw wensen te realiseren!

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Stuur ons een appje, mailtje of bel ons zodat we van start kunnen. We helpen je graag!

Tip #2: Ben consistent

Consistentie is heel belangrijk in het ontwerp van een website. Door een pagina goed in te delen leer je een bezoeker hoe hij naar de pagina’s moet kijken. Door structuur aan te brengen in je webpagina’s kan de bezoeker de pagina sneller scannen waardoor hij de gewenste informatie dus sneller gevonden wordt.
Als dit op iedere pagina anders is, moet een bezoeker steeds zoeken waar hij bepaalde informatie kan vinden. Dit wil je niet hebben. Een bezoeker moet in principe in één oogopslag kunnen zien waar hij de benodigde info kan vinden, en dat het liefst binnen 3 muisklikken.
Zorg er dus voor dat titels en teksten in een bepaalde hiërarchische vorm staan, net als afbeeldingen en knoppen.

Tip #3: Typografie en leesbaarheid

Het maakt niet uit hoe goed het ontwerp van de website is als je je boodschap niet over kunt brengen. Houdt je typografie altijd visueel aantrekkelijk en leesbaar voor bezoekers. Daarnaast is typografie een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie. Gebruik zoekwoorden zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid (bij ons zou dit bijvoorbeeld zijn: website laten maken Limburg) en maak passende meta-data, alt-teksten en andere SEO-gevoelige elementen.

Leestip: 7 tips voor sterke webteksten

Tip #4: Goede weergave en beleving op alle schermen (responsive)

We kunnen het niet genoeg benadrukken: zorg dat jouw website responsive gebouwd wordt. Dit houdt in dat je website goed wordt weergegeven en gebruiksvriendelijk is op mobiele devices zoals smartphones en tablets. In deze tijd is dit echt een must, omdat tegenwoordig meer dan 80% van het internetverkeer via een mobiel device binnenkomt.

Leestip: Waarom een responsive website een must is én waarom je hier niet te lang mee moet wachten!

Tip #5: Kleuren en beeldgebruik

Goed kleurgebruik zal bezoekers aantrekken terwijl een slechte kleuren combinatie al snel kan afleiden van je boodschap. Zorg voor een goede harmonie door een juiste afstemming van je kleuren welke passen binnen de huisstijl. En vergeet niet het gebruik van witruimte om zo ruimte en rust te creëren voor een gebalanceerd ontwerp. Ook de afbeeldingen dien je op elkaar af te stemmen om zo eenheid te scheppen in je algehele sfeer.

Tip #6: Snelle laadtijd

Hou jij ervan om lang te wachten? Dan ben je de eerste!
Niemand zit te wachten op een langzame website of webshop. Als je website niet binnen enkele seconden geladen is, haken bezoekers af en gaan ze naar jouw concurrent. Wij optimaliseren jouw afbeeldingen, teksten en code zodat je website snel laadt. Ook draagt dit bij aan een goede gebruikerservaring en uiteindelijk dus ook aan het verkrijgen van een hogere positie in Google.

Leestip: Hoe kom ik snel bovenaan in Google?

Zorg voor een snelle website

Tip #7: Duidelijke navigatie

Uit meerdere studies die gedaan zijn blijkt dat bezoekers langer op een website blijven waarbij een duidelijke navigatie aanwezig is. Wat bijdraagt aan een duidelijk navigatie is een duidelijke pagina-indeling, gebruik van een kruimelpad en het ontwerp van klikbare buttons.

Tip: gebruik als vuistregel dat bezoekers in 3 muisklikken moeten kunnen vinden wat ze zoeken!

Tip #8: Communicatie en opmaak

Meestal is het doel van een website om te informeren of om iets te verkopen. Essentieel hiervoor is een goede vorm van communicatie op jouw website of webshop. Om dit te bewerkstelligen dien je op een juiste manier gebruik te maken van een verdeling tussen titels, subtitels en de ‘gewone’ tekst. Verdeel alles in korte stukken. Zo kan een bezoeker de tekst scannen en snel zoeken naar de benodigde informatie. Gebruik tussenkopjes en opsommingen in plaats van ellenlange teksten.

Lees je dit nog steeds? Mooi! De kans is namelijk groot dat je was afgehaakt als dit artikel één lange tekst was.

Tip #9: Denk groter

Denk niet te klein als ondernemer. Heb je een bedrijf in Limburg en wil je een voordelige website laten maken in Limburg? Dan is de kans aanwezig dat je ook over de grens zaken doet, met bijvoorbeeld Duitsland en België. Het kan dan slim zijn om naast een .nl-domein, ook een .be en .de-domein te kopen. Je kunt zelfs je website in meerdere talen laten maken, zodat Duitse bezoekers sneller diensten of producten afnemen van jouw bedrijf! Wij helpen jouw hier graag bij.

Overtuigd? Laat het ons weten, dan gaan we samen aan de slag!