Wat kost een website laten maken?

Wat kost een website? Een vraag die vaak gesteld wordt, maar niet een vraag waarop je 1, 2, 3 antwoord kunt geven. Een beetje hetzelfde als ‘wat kost een auto’? Wil je een full-option Audi of BMW? Of een Opel zonder opties? Of iets hier tussenin?

Website laten maken: zet eerst alles op een rijtje

Wil je een voordelige website laten maken in Limburg? Zet eerst alles op een rijtje. De allereerste vraag die je jezelf kunt stellen is: wil ik een website of een webshop? Met andere woorden, zoek je een website (voornamelijk informatief) of zoek je een webshop waarop je producten/diensten wilt verkopen, met een winkelmandje, inlogopties voor klanten etc.? Een webshop is doorgaans veel duurder dan een website. De techniek is complexer en de webdesigner is er simpelweg meer tijd mee kwijt.

Denk ook na over functionaliteiten van de website. Wat moet jouw website kunnen? Functionaliteiten bepalen voor een groot deel wat jouw website zal kosten. Wil je een eenvoudige website met tekst, afbeeldingen en als functionaliteit bijv. een contactformulier, óf wil je een bijv. een veilingwebsite/marktplaatswebsite? De kosten van beide websites zullen ver uit elkaar liggen. Hoe complexer en hoe meer functionaliteiten, hoe duurder je website wordt. Wat overigens niet erg is als er goed over nagedacht is, want een nieuwe website kan jou geld opleveren.

Denk na over zaken als:
1. Wil ik een website of een webshop?

2. Welke en hoeveel pagina’s wil ik dat mijn website in eerste instantie heeft?
Tip: schrijf dit letterlijk op papier, zo krijg je een veel beter overzicht en loop je later niet tegen onverwachte hogere kosten aan als blijkt dat je toch 25 pagina’s in plaats van 15 pagina’s nodig hebt.

4. Wat moet de website kunnen? Denk aan contactformulieren, pop-ups, nieuwsbrieven, Google Maps kaartje, een portfolio, producten kunnen bestellen, bestanden kunnen downloaden etc.

5. Moet mijn website responsive zijn of niet? Wij verklappen alvast: ja, dat moet! Lees hier waarom jouw website responsive moet zijn.

6. Wil ik mijn website SEO-proof opgeleverd krijgen?

7. Moet mijn website of webshop over Google Analytics beschikken?

En niet geheel onbelangrijk: budget voor een website

Een website laten bouwen kan voor elk gewenst budget. Je kunt ervoor kiezen je website zelf te bouwen, naar je buurjongen te stappen voor een paar tientjes of naar een professioneel internetbureau te gaan. Stel voordat je aan de website wilt beginnen een lijst samen met daarop je eisen. De buurjongen kan misschien snel een eenvoudige website bouwen, maar zal dit de meest betrouwbare website opleveren? Denk dus goed na over welke prijs je wil betalen voor een website, vaak zegt de prijs ook iets over de kwaliteit en service na oplevering van je website. 

Wil je een voordelige website laten maken in Limburg?

Bekijk dan eens onze ik wil een website laten maken en ik wil een webshop laten maken pagina’s. Wij bieden verschillende pakketten aan voor verschillende prijzen.

Onze website tarieven starten al vanaf €450 voor een volledige responsive website inclusief een .nl-domeinnaam, een SSL-certificaat, e-mail, tot 15 opgemaakte pagina’s en onbeperkt support!
Naast deze pakketten is er zeker ook ruimte voor maatwerk. Wil je bijvoorbeeld minder dan ons Basispakket of juist meer dan ons Pluspakket? Geen probleem, wij zorgen voor een goede oplossing!

De terugkerende kosten van een website of webshop

Updates & Onderhoud
Naast de kosten voor het bouwen van een website heb je ook nog te maken met terugkerende kosten. Je wilt natuurlijk dat je website voorzien is van de laatste technische updates, security updates en dat er dagelijks een back-up wordt gemaakt van je bestanden. Dat gaat niet vanzelf. Dat kost tijd en geld. Een professionele website zonder maandelijkse kosten komt dus in principe ook niet voor. Voor complexe websites (zoals een marktplaatswebsite) betaal je al snel rond de €200 per maand. Voor eenvoudigere websites kun je op dit bedrag tellen, maar dan per jaar.

WebZuid zorgt dat je geen omkijken meer hebt naar de back-end van je website voor een bedrag van slechts €200 per jaar. Je krijgt:
– Dagelijkse back-ups van je bestanden: we maken dagelijks back-ups op een externe server. Je website blijft zo altijd veilig opgeslagen! Mocht het nodig zijn, dan herstellen wij jouw website kosteloos.
– Persoonlijke ondersteuning: wij staan te allen tijde klaar om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en om jouw problemen daadwerkelijk op te lossen.
– Updates & Onderhoud: we voeren periodiek updates uit die er voor zorgen dat jouw website veilig en optimaal draait.

Webhosting
Naast het onderhoud en de updates, moet je website ook online blijven staan door middel van een snelle webhosting. Bij WebZuid kun je dit voor 1, 2 of 3 jaar afsluiten. Hoe langer je de webhosting afneemt, hoe goedkoper dit voor je wordt. Wat kost webhosting bij WebZuid? Lees hier alles over onze supersnelle, krachtige en voordelige webhosting!

Domeinnaam
Je domeinnaam sluit je meestal voor de duur van 1 jaar af. Dit dien je dus elk jaar opnieuw te betalen. Vaak kan dit automatisch, en anders laat jouw webdesigner je dit wel weten. De kosten hiervan zijn meestal – afhankelijk van je extensie – rond de €10. Bij WebZuid kun je al een .nl-domein kopen vanaf €1!

Al met al is het dus moeilijk te zeggen wat een website kost. Het hangt grotendeels af van de functionaliteiten en de complexiteit van de website of webshop. Vraag altijd een offerte op en spreek duidelijk af welke werkzaamheden wel en niet binnen die prijs vallen. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan!

Wil jij ook een voordelige website laten maken in Limburg? Wij zijn bereikbaar via Facebook, e-mail en telefonisch/whatsapp: 06 – 402 483 16