De kracht van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een tool die geschikt is voor iedere onderneming. Eigenlijk is Google Mijn Bedrijf zelfs een must voor iedere onderneming. Met Google Mijn Bedrijf zet je je bedrijf letterlijk op de online kaart. Wanneer je gebruik maakt van Google Maps zie je waar bedrijven die zich hebben aangemeld bij Google Mijn Bedrijf, gevestigd zijn. Je bent dus zichtbaar voor de hele wereld.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf (Google My Business) is een gebruiksvriendelijke, gratis tool dat ondersteund bij het zichtbaar maken van jouw bedrijf op Google. Doordat jij bedrijfsinformatie doorgeeft aan Google wordt het zoeken naar een onderneming een stuk gemakkelijker. Mensen vinden je bedrijf dus sneller. Ook heeft Google handige knoppen ingebouwd met bijvoorbeeld ‘Route’ of ‘Bellen’. Een bezoeker hoeft enkel op een knop te drukken en de route naar jouw bedrijf wordt direct in zijn navigatie (Google Maps) gezet, of hij belt direct naar jouw onderneming.

Ander voordeel is dat jouw bedrijf bij suggesties kan komen te staan bij iemand die zoekt. Zoek je bijvoorbeeld naar een fietsenmaker, dan staan er suggesties voor fietsenmakers bij jou in de buurt. Hier wil jij natuurlijk bij staan, want iemand is op zoek naar jouw dienst of product! Zie het voorbeeld hieronder, waar we ‘Fietsenmaker Amsterdam’ als zoekterm gebruiken.

Verder geeft Google Mijn Bedrijf allerlei informatie weer over een bepaalde onderneming als je hier specifiek op zoekt. Denk aan informatie zoals foto’s, knoppen (‘Website’, ‘Route’ en ‘Opslaan’), adres, openingstijden, recensies en een beschrijving van het bedrijf. Hierdoor zien mensen in één oogopslag wat ze moeten weten over je bedrijf.

Wat zijn de voordelen van Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf biedt veel voordelen. Het is niet alleen een vooruitgang voor al bestaande klanten, maar ook voor potentiële nieuwe klanten. Waarom?

 1. Betere resultaten in Google
  Omdat Google meer informatie over een onderneming heeft, hecht Google er meer waarde aan. En hoe meer waarde Google aan jouw bedrijf hecht, hoe sneller jij zult worden weergegeven bij relevante zoektermen. Dit kan dus bijdragen aan een betere positie in Google.
 2. Reviews
  Een belangrijk onderdeel van Google Mijn Bedrijf zijn de reviews. Door reviews straalt jouw bedrijf vertrouwen en kwaliteit uit. Goede reviews worden namelijk geassocieerd met een goede service of kwalitatieve producten. Des te beter je reviews zijn, des te hoger de kans op die felbegeerde 1e plek binnen Google.
 3. Gelijk meer informatie
  Wanneer er op jullie bedrijf wordt gezocht kan er gelijk contact worden opgenomen, Google weergeeft een telefoonnummer, adres en een knop naar de website. Bekijk de afbeelding hierboven maar eens. Zonder al te veel inspanning van een gebruiker kan er direct contact worden opgenomen met het bedrijf. Een mooie extra optie is dat er door middel van openingstijden een bedrijf kan aangeven wanneer er direct contact mogelijk is gedurende de dag.
 4. Een indruk achterlaten
  Via Google Mijn Bedrijf kun je zelf een afbeelding kiezen die als uitgelichte afbeelding wordt getoond. Dit werkt als een goede eyecatcher voor je bedrijf. Daarnaast kun je een sfeerimpressie achterlaten van je bedrijf, door meerdere foto’s te tonen. Heb je bijvoorbeeld een restaurant, dan is het wellicht een goed idee om foto’s van het interieur en eventueel lekkere gerechten te plaatsen op Google.

Hoe kan ik Google Mijn Bedrijf instellen?

Een bedrijf registreren voor Google Mijn Bedrijf kan via Google zelf. Na het registreren van je bedrijf moet dit worden geverifieerd middels een code. De code wordt per post verstuurd, dit duurt meestal 1 tot 2 weken. Soms is een verificatie per telefoon, e-mail of Google Search Console mogelijk. Na de verificatie sta je geregistreerd als beheerder van het bedrijf, waarna je eenvoudig alle informatie kunt bewerken.

Genoeg redenen dus om jouw ‘Google Mijn Bedrijf’ te claimen! Naast voordelen op SEO-gebied, optimaliseer je ook de service richting (potentiële) klanten. Het is slim om reviews te verzamelen via Google, dit heeft invloed op jouw positie binnen Google en straalt vertrouwen en kwaliteit uit. Het is dus zeker de moeite waard, en eigenlijk een must, om jouw Google-bedrijf aan te melden!

Voordelige website laten maken in Limburg?

Als je je website hebt laten maken bij WebZuid, helpen we je ook kosteloos om je bedrijf aan te melden bij Google. Wij kunnen, of samen kunnen we, het account instellen zodat alle nodige informatie goed weergegeven wordt. Mocht je dit willen, laat dit ons dan even weten!