Stappenplan zelf een website starten

Een zakelijke website hebben heeft vele voordelen, en dan voor een relatief kleine investering (afhankelijk van de grootte van je website). Het is een belangrijk informatiepunt voor bestaande/potentiële klanten, een online visitekaartje en verkoopmiddel in één. Genoeg redenen om in een website te investeren dus! Wil jij een website laten maken in Limburg? Hoe begin je? Met ons stappenplan helpen wij je op weg, zodat je goed voorbereid een website kunt laten maken!

Stap 1: Bedenk je domeinnaam

Een website kan niet zonder domeinnaam. Het bedenken van een domeinnaam die ook nog lekker klinkt is niet altijd even makkelijk. Veel ondernemers kiezen ervoor om hun bedrijfsnaam als domeinnaam te gebruiken. We geven je 3 tips om tot een goede domeinnaam te komen:

 1. Kies een domeinnaam die bij jou/je bedrijf past
  Belangrijk is dat je domeinnaam past bij jouw bedrijf, hobby of blog. Een sterk domein geeft een beeld van de producten of diensten die je aanbiedt. Het kan ook handig zijn om een locatie op te nemen in je domeinnaam, bijvoorbeeld fotograaf-maastricht.nl.
 2. Keep it simple
  Een sterke domeinnaam blijft hangen. Hou het simpel, zowel qua spelling als uitspraak. Zorg voor een korte en krachtige naam. Wij hebben bijvoorbeeld voor WebZuid gekozen omdat:
  1) Web, zegt iets over onze diensten (op het web)
  2) Zuid, omdat wij ons focussen op de doelgroep in Zuid-Nederland
  3) Als je WebZuid uitspreekt, klinkt het een beetje als website.
 3. Ga voor een geschikte domeinextensie
  Er zijn wel meer dan 400 verschillende domeinextensies. De meest voorkomende in Nederland is de .nl en .com extensie. In Zuid-Nederland merk je dat veel bedrijven ook over de grens zaken doen, en dus vaak ook een .be en .de extensie aanschaffen.

  Doe jij ook internationaal zaken? Wij kunnen jouw website in meerdere talen bouwen. Neem contact met ons op!

Stap 2: Bepaal het doel van de website en doelgroep in kaart brengen

Als ondernemer doe je er goed aan om eerst helder te krijgen wat het doel van jouw website moet zijn. Moet jouw website verkopen (e-commerce)? Is je website uitsluitend informatief? Moeten bezoekers afspraken kunnen maken via de website of wil je je beste werk tentoonstellen (portfolio)?

Heb je je doel helder? Bedenk dan wie je doelgroep is. Schrijf alles op wat te maken heeft met je doelgroep. Zoeken zij bijvoorbeeld op jeans of op spijkerbroek? Zijn het mannen of vrouwen? Jong of oud? Waar liggen de interesses? Hoe is hun zoekgedrag? Hoe nauwkeuriger je je doelgroep uitwerkt, des te beter je website daarop afgestemd kan worden. En hoe beter de website aansluit bij de wensen van de doelgroep, hoe groter de kans dat het doel van de website gerealiseerd wordt.

Stap 3: Denk na over de vormgeving en indeling van je website

Nu is het tijd om te bedenken welke zaken op jouw website moeten staan. Denk goed na over welke pagina’s je precies wilt hebben. Standaard pagina’s die een website eigenlijk sowieso moeten bevatten zijn:
– ‘Home-‘pagina – laat in één oogopslag zien wat je doet.
– ‘Over bedrijf’-pagina – vertel iets over de achtergrond van jezelf of het bedrijf. Mensen willen weten met wie ze te maken hebben.
– ‘Diensten’-pagina – Wat biedt je aan? Werk al je diensten hier uit, zodat mensen rustig kunnen lezen wat jij hen te bieden hebt.
– ‘Contact’-pagina – Hoe kan men jou bereiken?

Natuurlijk verschilt dit van site tot site; maar dit is over het algemeen wel een vaste kern om mee te beginnen. Zodra je weet welke pagina’s je allemaal wilt hebben, kun je een opzet maken voor de indeling van je website. Welke pagina’s moeten in het hoofdmenu? Welke pagina’s komen in het submenu?

Zorg overigens dat met één blik op je homepage duidelijk is wat je te bieden hebt. Het dient in één oogopslag duidelijk te zijn wat jij doet. Ben je personal trainer? Ben je loodgieter? Zorg dat dit direct duidelijk is.

Wil jij een professionele website laten maken in Limburg en omgeving? Mail, WhatsApp of bel ons direct!

Stap 4: Vul je website met content

Zorg dat op elke pagina een redelijke hoeveelheid tekst staat. Je hoeft geen hele verhalen te schrijven; dit lezen bezoekers vaak toch niet helemaal door. Hou continu de boodschap die je over wilt brengen in je achterhoofd bij het schrijven van het stuk tekst. De lezer wil niet verdwaald raken in je teksten, maar overtuigd worden door jouw verhaal. De lezer is opzoek naar het antwoord op de vraag waarom ze voor JOU moeten kiezen. En jij moet er voor zorgen dat dit antwoord duidelijk en krachtig naar voren komt.

Heb je toch een iets langere tekst? Maak dan gebruik van witregels, kopjes en visuele elementen zoals afbeeldingen om de tekst leesbaar te houden.

Heb je moeite met goede teksten te schrijven op het gebied van inhoud en spelling/grammatica? En daarnaast ook nog eens geschikt voor de zoekmachine, want je wil toch wel op de eerste pagina van Google terecht komen? Wij helpen je hier graag bij. We schrijven duidelijke teksten voor zowel de bezoeker als de zoekmachine!

Stap 5: Meer bezoekers trekken naar je website

Heb je je website laten maken en is hij klaar? Dan staat de digitale deur wagenwijd open voor iedereen ter wereld. Om zoveel mogelijk websitebezoekers te krijgen, kun je diverse acties ondernemen. Denk aan bloggen, je website promoten op social media of je bezig houden met SEO en SEA.

Wij helpen je graag bij het verkrijgen van meer bezoekers. Meer weten? Neem dan contact met ons op en wij helpen je op de eerste pagina van Google te komen!

Met dit stappenplan zet je al een grote stap in de goede richting voor een goede en professionele website. Wil jij een website laten maken in Limburg of omgeving? Ons werkgebied ligt tussen Eindhoven, Venlo en Maastricht. Wij bouwen websites die voldoen aan al jouw eisen en wensen tegen een eerlijke prijs. Ook staan wij altijd klaar om jouw te helpen, ook ná oplevering van je website. Bekijk al onze diensten of neem contact met ons op zodat we direct aan de slag kunnen!

Je kunt ons bereiken op: 06 – 402 483 16 (bellen en WhatsApp) en per e-mail op info@webzuid.nl.