Pijler 3 / 3: Techniek

De derde belangrijke pijler voor een optimale vindbaarheid is de techniek van een website. Wanneer we de techniek vertalen naar SEO denken we aan zaken zoals een snelle laadtijd, het gebruik van een modern CMS, een responsive design (lees ook ons artikel over mobielvriendelijke websites), een nette en geen overbodige code, fijne leesbaarheid van de tekst en een veilige omgeving.

Techniek is belangrijk voor een website

Snelle laadtijd

Een snelle laadtijd is enorm belangrijk. Druk je als gebruiker op een link in de zoekresultaten en duurt het lang voor een pagina geladen is, dan is de kans groot dat de gebruiker het tabblad wegklikt. En dus een ander resultaat in de zoekmachine probeert. Google kijkt mee, ziet dat de gebruiker niet vindt wat hij zoekt en zal jouw pagina degraderen naar een lagere plaats in de zoekresultaten. Wil je een snellere laadtijd voor je website? Neem dan contact met ons op.

Content Management System (CMS)

Goede website-techniek betekent ook dat er geen onnodige code in je website te vinden is. Hierdoor kan Google de site gemakkelijker crawlen. Voor een zo clean mogelijke website is een custom CMS aan te raden, wat speciaal ontwikkeld is voor jouw behoeften en wensen. Helaas hangt hier meestal wel een hoog prijskaartje aan. Daarnaast is een custom CMS minder wendbaar wanneer je behoeften veranderen.

Tegenwoordig wordt daarom veelal gebruik gemaakt van zogenaamde open source systemen zoals WordPress, Joomla of Magento. Deze populaire systemen zijn veilig en goed geprogrammeerd, met een relatief schone code. Daarnaast worden open source systemen constant doorontwikkeld en geüpdatet. Google houdt van websites die constant in beweging en ontwikkeling zijn.

Voor onze websites gebruiken we WordPress zodat we constant zaken kunnen tweaken en optimaliseren, zonder dat we daarvoor steeds de hulp van een dure developer hoeven in te schakelen.

Responsive design

Met een responsive design wordt bedoeld dat een website op verschillende schermen een fijne gebruikerservaring tot gevolg heeft. De meest populaire schermen zijn die van mobiele telefoons, laptop schermen en desktop computers, maar we mogen ook tablets niet vergeten.

Leestip: Ons eerdere artikel over mobielvriendelijke websites