Pijler 2 / 3: Waarom goede content belangrijk is

Je hebt vast vaker gehoord dat goede content belangrijk is voor je website. Maar wat is content precies, en waarom is het zo belangrijk? Vandaag pijler 2: content.

Content omvat in principe alle inhoud die je website of webshop bevat. Denk aan:

  • Downloadbare inhoud
  • Producten die je verkoopt
  • Inhoud die te streamen is, zoals video’s
  • Teksten, afbeeldingen, formulieren, infographics etc.

De websites en webshops die door WebZuid gemaakt worden, worden altijd naar professionele maatstaven opgeleverd. Gedurende het proces van het bouwen van een website krijgen we vaak de vraag wie er aan de slag gaat met de content van de website. 

Wij helpen je graag van A tot Z met betrekking tot een website of webshop. Uiteindelijk bepaalt de klant zelf wie de invulling van de website verzorgt. We zien echter regelmatig dat de inhoud van een website of webshop achter blijft, waardoor de investering in een nieuwe website of webshop zonde is. Gebrekkige content zorgt voor gebrekkige vindbaarheid in de zoekmachines (lees ook ons artikel over hoe je website hoger in Google kan komen) én doet afbreuk aan het imago van het bedrijf vaak tekort.

Website laten maken in Limburg? Dan wil je ook een vindbare website!

Goede content is op verschillende manieren belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website. Enerzijds speelt goede content in op de zoekvragen en zoekthema’s van een gebruiker (van bijv. Google). Anders gezegd: een zoekmachine dient te ‘begrijpen’ waar jouw pagina’s over gaan. Hierbij is het van belang om na te gaan wat jouw gebruiker wilt weten over jouw product of dienst, maar is het minstens zo belangrijk om uit te zoeken wat de meest populaire zoekwoorden zijn van Google, binnen jouw segment. Het is verstandig om deze zoekwoorden regelmatig terug te laten komen in de content van je website. De zoektermen van een gebruiker worden gekoppeld aan de (volgens Google) beste resultaten. Als jouw content de zoekwoorden bevat van degene die zoekt, denkt Google dus dat jouw content de zoeker kan helpen, waardoor jouw pagina’s ‘hoger in Google‘ komen te staan.

Zoekwoorden waar WebZuid goed op wil scoren, zijn bijvoorbeeld: betaalbare website laten maken limburgwebsite laten maken limburgprofessionele website laten maken limburg, of webdesigner gezocht limburg.

Anderzijds zorgt goede content voor een website waar derden naar gaan verwijzen. Schrijf jij pakkende blogs, nieuwsberichten, tutorials, infographics of maak je bijv. mooie foto’s? Dan zullen andere websites jouw content over gaan nemen, waarbij ze (vaak) de bron vermelden. Deze bron is dan een link naar jouw website. Hoe meer links er verwijzen naar jouw website, hoe hoger jij waarschijnlijk in Google komt te staan. Google denkt immers dat jouw website belangrijk is; anders verwijzen zoveel andere partijen niet naar jouw website!

Leestip: ons artikel over linkbuilding en over techniek