De voordelen van linkbuilding

Als het gaat om vindbaarheid online, is linkbuilding al vele jaren één van de belangrijkste middelen. Wie professioneel met het opbouwen van links omgaat, kan veel bereiken; echter is er veel tijd en aandacht voor nodig. Tijd en aandacht die je waarschijnlijk liever in je corebusiness steekt. Iemand die dan over de kennis beschikt die nodig is kan jouw bedrijf dan veel opleveren. Een tweetal tips van WebZuid:

Tip #1: Zorg voor betere backlinks

Wat vaak niet goed toegepast wordt, is het ontwikkelen van een backlinkprofiel. Dit komt er op neer dat de links op andere websites naar jouw site van goede kwaliteit moeten zijn. Het gaat al lang niet meer om alleen de link. Het gaat tegenwoordig vooral om de waarde van die link. Om die reden is het dus ook belangrijk om op zoek te gaan naar kwalitatieve backlinks.

Tip #2: Ontwikkeling van de techniek

Een ander punt dat aandacht vraagt is de voortdurende ontwikkeling van de techniek. Zoekmachines zoals Google worden continu gewijzigd (verbeterd) en er is kennis van zaken nodig welke wijzigingen in het algoritme (de wijze waarop Google zoekmachines indexeert) aangebracht worden. Door inzicht te hebben in de wijzigingen kan hier tijdig op ingespeeld worden.