3 pijlers voor een goede website: pijler 1 – Linkbuilding

De basis van het succes van de zoekmachineposities van jouw website bestaat (in grote lijnen) uit 3 pijlers: content, techniek en linkbuilding. Vandaag de pijler: linkbuilding.

Linkbuilding

Linkbuilding is eigenlijk niets meer dan het plaatsen van backlinks op jouw website naar andere websites, en het plaatsen van backlinks die van andere websites, weer naar jouw website verwijzen.

Het is van belang dat het plaatsen van backlinks op een zo natuurlijk mogelijke manier gedaan wordt. Zoekmachines worden steeds slimmer en hebben volop intelligentie om te zien of linkbuilding een automatisch proces is en dus niet natuurlijk. Het is niet goed om in een klap honderd links te krijgen naar jouw website; de zoekmachine krijgt ‘argwaan’ en jouw website zal hierdoor geen positie stijgen in de zoekmachines. De kans bestaat zelfs dat jouw website afgestraft wordt en wegzakt in de resultaten!

Door linkbuilding consequent toe te passen, in combinatie met de andere 2 pijlers, zal jouw website langzaam maar zeker stijgen in de zoekmachines!

Lees de blog over content hier en de blog over techniek hier!