Wat is een SSL-certificaat en waarom is het zo belangrijk?

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. De met een SSL certificaat beveiligde websites kunnen altijd herkend worden aan het slotje dat vóór het websiteadres staat, en aan het adres zelf (er staat dan altijd https, in plaats van http voor het adres).

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van uw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).

Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van een website kunnen gegevens live geëncodeerd bewaard worden waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen.

Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat.

Natuurlijk zijn alle websites die gebouwd worden door WebZuid.nl beveiligd met een SSL certificaat, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken of uw gegevens veilig zijn.